Mobilni operater VIP menja ime

06/18/2018
od strane John Doe

BEOGRAD – Telekom Austria objedinjuje svoje prisustvo na tržištu pod istim imenom, pa će se VIP i u Srbiji od iduće godine zvati A1, prenosi portal Personal magazin.

U Austriji je predstavljen novi logo te kompanije na kojem slovo A više nije zeleno, već crveno i on će se koristiti na svim tržištima na kojima je prisutna ova kompanija, među kojima je i srpsko tržište.

U Bugarskoj je prošle nedelje tamošnji operater Mtel, koji je u vlasništvu Telekom Austria, preimenovan u A1. Pored Austrije i Bugarske austrijski Telekom prisutan je u Hrvatskoj, Belorusiji, Sloveniji, Makedoniji i Srbiji. U Sloveniji tamošnja ćerka firme već godinu dana radi pod imenom A1, a prethodno je dugo godina postojala kao Si Mobil.

Iduće godine sve ćerke firme treba da budu preimenovane u A1, pa će i VIP u Srbiji dobiti novo ime i logo.

– Telekom Austria sledi time trend u ovoj privrednoj grani da u svim zemljama nastupa pod jednim imenom – rekao je šef koncerna Alehandro Plater

Globaltel

12/13/2016
od strane John Doe

Srbija će napraviti značajan korak napred u telekomunikacionom svetu 13. decembra 2016, od kada će građanima biti na raspolaganju usluge novog virutelnog mobilnog operatora.

Sve novine sa kojima smo se upoznali proteklih godina kroz različite mobilne aplikacije i funkcionalnosti, sada će moći da stanu u jednu reč – Globaltel. Neće više biti potrebe za dve kartice, više telefona, obaveznim ugovorima, neobjašnjivim telefonskim računima, čak ni potrebe za aplikacijama Viber i WhatsApp.

Srbija postaje mesto na telekomunikacionoj mapi koja će, zahvaljujući novom virtuelom operatoru, pružati korisnicima slobodu da aktiviraju koliko god žele brojeva i to bez SIM kartice i da paralelno budu dostupni, da pričaju besplatno, a da im za to nije potreban Viber, da gledaju omiljene TV sadržaje gde god žele, bez obzira na provajdera. Uz sve to, neće čak ni morati da se odriču broja koji su do sada koristili.

Današnja svakodnevna komunikacija gotovo da ne može da se zamisli bez Vibera ili WhatsApp aplikacije. Početak korišćenja bio je označen kao prelazak na potpuno novi stepen komunikacije, brzo i jednostavno bilo je omogućeno dopisivanje i pozivanje bez ikakvih nadoknada.

Globaltel pravi korak napred, dodatno pojednostavljuje i unapređuje komunikaciju i čini je dostupnom za svakog.

Zato će vam biti više nego jednostavno da se uverite zašto će Globaltel biti vaš izbor broj jedan kada pomislite na telefoniranje i gledanje televizije. Bilo da ste student, učenik, penzioner, bavite se biznisom, volite da putujete, imate rodbinu u dijaspori, iskoristite priliku da postanete deo mreže slobodnih ljudi koju stvara Globaltel.

Virtual SIM

08/13/2016
od strane John Doe

Virtual SIM

Da li bi ste voleli da koristite Vašu SIM karticu tokom putovanja preko okeana a da plaćate istu tarifu koju plaćate u svojoj zemlji?

Freeje Virtual SIM servis Vam daje takvu mogućnost!

Štaje je Virtual SIM

Virtual SIM servis funkcioniše po istom principu kao cloud data store (kao Google Drive iili Yandex Music). Jednom kada dodate Vaše datoteke na cloud možete raditi sa njima bio gde. U Vašem slučaju, Vaša mobilna SIM-kartica služi kao "datoteka", koja treba da bude u modemu. Zatim aktivirate servis u Freeje aplikaciji i možete pozivati/primati pozive kao da je ova SIM kartica u Vašem pametnom telefonu.

Kako ovo funkcioniše?

Idete u drugu zemlju:

  • instalirate Freeje app na Vaš telefon;
  • ostavite modem sa Vašom SIM karticom u Vašem računaru (treba da bude uključen).

Tada možete da primate i da pozivate sa Vašom SIM karticom u Freeje aplikaciji, bez obzira u kojoj se zemlji nalazite. Mobilni broj će da servisira mreža domaćeg operatera mobilne telefonije i imaćete Vašu "lokalnu" tarifu.

Ovaj princip radi i obratno. Ostavite modem aktivan u zemlji kojoj želite da primate pozive i vratite se u Vašu zemlju. Freeje aplikacija će preusmeriti sve dolazne pozive na Vaš telefon.

Prednosti korišćenja "Virtual SIM" servisa:

  • nemorate da koristite skupe roming servise - plaćate za Vaš "lokalni" tarifni paket;
  • Vaši kontakti će Vas moći pozivati na uobičajeni broj, bez obzira u kojoj se zemlji nalazite;
  • možete pozivati Vaše kontakte sa standardnim ratama sa Vašim lokalnim brojem iz bilo koje zemlje koristeći pametni telefon i Freeje app;
  • nemate potrebe da imate više SIM kartica ili telefona dok ste na putu da komunicirate sa Vašim kontaktima u različitim zemljama;
  • fleksibilna podešavanja dolaznih poziva je moguća: u odsustvu aktivne Internet konekcije na Vašem telefonu, dolazni pozivi se preusmeravaju na Vašu lokalnu SIM karticu u zemlji u kojoj se nalazite, ili bilo koji drugi broj koji odredite.

Da korisite servis trebaće Vam:

  • telefon sa Android ili iOS operativnim sistemom;
  • USB-modem od jednog od sledećih modela: Huawei E1550, E160g, E171, E173, E1752C, ZTE MF180, sa podrškom za govorne pozive;
  • PC sa operativnim sistemom Windows XP, 7, 8.1, 10 sa instaliranim .Net Framework 3.5.

Cenovnik

Virtual SIM servis je dostupan za sve Freeje app korisnike besplatno.

Preuzmite Freeje

Get Freeje Application

Get Freeje ApplicationChatSIM

01/10/2016
od strane John Doe

SIM kartica za besplatan chat bez WiFi!

Na tržištu se pojavila WhatSim kartica, koja se koristi na isti način kao i obične SIM kartice za mobilne, ali kao dodatni bonus omogućava da za 10 evra godišnje besplatno chatujete bez WiFi-a tekstualnim porukama preko društvenih mreža.

WhatSim karticu je predstavila prehodnog meseca italijanska kompanija Zeromobile. Kartica radi na svim otključanim telefonima, i u brojnim državama širom sveta, odnosno sa mrežama teleoperatera sa kojima je Zeromobile sklopio ugovor, među kojima se nalaze i srpski operateri, a osim što vam neće trošiti telefonske impulse, chat neće opterećivati ni vaš internet saobraćaj koji imate preko vašeg operatera.


Zeromobile je objavio da je promenio ime kartice u ChatSim, i da su prve isporuke započele 26. februara 2015. godine svima onima koji su naručili WhatSim, a osim WhatsApp-a sada je podržavaju i drugi chat programi raznih servisa i društvenih mreža, uključujući Facebook, QQ, Messenger, WeChat, Skype, Viber, Line, KakaoTalk, Telegram, Snapchat, Twitter, Hangouts i iMessage.

Treba reći da je tekstualni chat zaista besplatan, ali za slike, video chat i razgovore postoje ograničenja, pa ćete recimo za uključenih 10 evra godišnje dobiti 2.000 kredita.

Fixni na mobilnom? Besplatno uz Ring Plus

09/22/2015
od strane John Doe

Da li ste želeli da koristite Vaš fixni broj na Vašem pametnom telefonu? Od sada je to moguće preko Ring+ aplikacije kompanije Orion Telekom.

Kako se svet mobilne komunikacije se unapredio, došlo je i vreme da to učine i sa fixnom telefonijom.

Orion Telekom nudi besplatno brojeve i to sa pretplatom od 0 dinara mesečno.

Ovi brojevi su prepaid, tako da ukoliko potrošite Vaš kredit, možete ga dopuniti bilo kad.

Načini dopune su sa Voip karticom, kreditna kartica i Skrill nalogom koji je besplatan 8koristi se slično kao Paypal stim da možete primati i slati novac u RSD dinarima).

Sa Skrill dobijate i prepaid MasterCard karticu koja godišnje iznosi 10 €, znači bez mesečnog održavanja. Sa njom možete da plaćate bilo gde bez provizije i da dižete novac na bilo kom bankomatu za 1.8 €.

Prilikom aktivacije Ring+ 300 dinara kredita na poklon, a ako dovedete svoje prijatelje još 500 dinara.

Detaljnije o Ring + aplikaciji pogledajte ovde na www.ringplus.rs

Budimo u vezi

Unesite svoju e-adresu za primanje posebne ponude i promocije.